Eric Clapton - Forum dyskusyjne
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Luty 06, 2012, 06:22:10

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Forum zostało uruchomione!
109 wiadomości w w 17 wątkach, wysłana przez 105 Użytkowników
Najnowszy użytkownik: Marian
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
+  Eric Clapton - Forum dyskusyjne
|-+  Twórczość Claptona
| |-+  Ogólne
| | |-+  Niewdzięczność. ?
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Niewdzięczność. ?  (Przeczytany 4168 razy)
Nieodwracalny
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

Zobacz profil Forum. Email
« dnia: Sierpień 26, 2008, 05:45:16 »

co sądzicie o tym artykule... ?

http://muzyka.interia.pl/szukaj/news/czym-uwiodl-clapton-w-gdyni,1163165
"You're ridin' with me Eric, you're in good hands
You're ridin' with the blues.."
Kubas
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #1 dnia: Sierpień 27, 2008, 11:34:02 »

Ja mogę się wypowiedzieć w kwestii małomówności Claptona, dużo ludzi się jakoś tak tego czepia.

Obserwując Claptona na różnych koncertach dvd, można zauważyć, że unika on mówienia - przeważnie po prostu odwala kawał dobrej muzyki. Oczywiście są koncerty takie jak ten z przyjaciółmi z 1999r czy Concert For George, gdzie musi coś powiedzieć i widać, że sprawia mu to pewną trudność (nie ma co zrobić z rękami chociażby - automatycznie łapie gitarę ;} ). Dlatego mnie ten aspekt w Gdyni w ogóle nie rozczarował :)

Nieodwracalny
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

Zobacz profil Forum. Email
« Odpowiedz #2 dnia: Sierpień 28, 2008, 07:40:34 »

I wlaśnie o to mi chodziło , że Clapton najczęściej woli brać się do roboty, zamiast gadać coś ;)
"You're ridin' with me Eric, you're in good hands
You're ridin' with the blues.."
Eric C
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #3 dnia: Październik 16, 2008, 08:10:28 »

Sadze,. ze powyższy artykuł, przedstawia Claptona w dobrym świetle.Zgodzę się z faktem, iż Clapton raczej nie zawiera jakiegoś bliższego kontaktu z publika.On, po prostu wychodzi na scenę, gra koncert i wychodzi.Może wydawać się, że wykonuje to bardzo machinalnie, jak cyborg, ale po prostu Clapton ma taki styl.Eric C. grę na gitarze  traktuje bardzo profesjonalnie i dobrze, bo my słuchacze, możemy być pewni, że jeśli widzimy go na scenie, to niczego nie spartaczy, nie zrobi rzeczy, których nie zamierzał. Co do do twórczości Claptona, która była poruszona w artykule, to cóż, Clapton wg mnie jest raczej przeciętnym kompozytorem.Stworzył kilka naprawdę wielkich hitów, i nagrał, wiele znakomitych płyt, ale pamiętajmy, ze często kompozycje Claptona, były zamieszczane na albumach, są zupełnie innego artysty, tak jest np z Cocaine.Co do Claptona jako gitarzysty, nie mam kompletnie żadnych zastrzeżeń. Jest genialny pod każdym względem.Clapton jest świeży w swym graniu.Gra z każdym rokiem coraz lepiej, oby tak dalej. :)
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 2.0 RC3 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.29 sekund z 19 zapytaniami.